nedeľa 5. augusta 2007

eTREND - hodnotenie vín Willi Opitz Winery

Vína, ktoré pijú pretekári F1

Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé vína (2)
[10.8.2007, eTREND / Martin Mráz]

Ďalšou zo špecialít rakúskeho vinára a marketingového mága Williho Opitza sú vína dorobené exkluzívne pre tím F1 Vodafone McLaren Mercedes. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme dve špeciality, na ktorých si pochutnávajú aj pretekári Formuly 1.

Silver Lake Pinot Cuvée 2005 (13,0 obj. perc. alk.)

Neskorý zber odrôd pinot gris a pinot blanc z vinohradov ležiacich v oblasti Neziderského jazera. Farba moku je svietivá, zlatožltá až slamovožltá. Vôni udávajú tón nuansy sladu a pečeného tmavého chleba.

Guľatá chuť vína je príjemne svieža, chlebovinková, s pivovou horčinkou v pozadí. V dochuti prebleskujú jemné noty žltého ovocia. Víno je krásnym partnerom k prémiovým druhom šunky á la prosciutto, tanierom s plodmi mora a dokonale si rozumie aj zo špecialitami z hydiny. Hodnotenie: 86 bodov.

Silver Lake Merlot 2005 (13,0 obj. perc alk.)

Základom vína je odroda merlot. Mok má v kalichu rubínovú farebnosť na počiatku fľašovej zrelosti. Jeho aromatika je tvorená nuansami ostružín, sliviek, kávy a korenia.

Chuť vína je korenisto-ovocná, so stredným telom, hladkými trieslovinami a príjemnou stredoeurópskou aciditou. Čistá dochuť má primeranú dĺžku a pekný slivkový charakter po odrode. Odporúčame k steakom a grilovaným mäsovým špecialitám. Hodnotenie: 87 bodov.

Vína na Slovensko dováža a distribuuje spoločnosť Karloff.

Autor je vínny publicista.